Чи можна їсти соснові голки?

Соснова хвоя містить безліч корисних речовин: аскорбінову кислоту, вітаміни В, К, Е, РР, каротин, фітонциди, цинк, кальцій, марганець, фосфор, мідь, ефірні олії. Соснові голки – алерген, їжу та ліки з такою добавкою не варто вживати людям з алергією на хвойні, вагітним і тим, хто годує.

Корисні властивості соснового чаю Допомагає за будь-яких порушень зору. Лікує хвороби серця. Знімає втому та стрес. Використовується при хворобах у нирках та сечовому міхурі.

Багато городників застосовують соснові голки для мульчування баклажанів та навіть томатів. Також можна сміливо використовувати хвойний опад на суничних грядках. Ягоди на подушці з хвої ростуть чистими та здоровими, рідко уражаються гнилями та різними шкідниками.

Соснова та ялина хвоя містить велику кількість вітаміну С. Примітно, що в холодну пору року його кількість лише збільшується. Народні засоби з голок сосни та ялинки чудово зміцнюють імунітет, сприяють нормалізації роботи серця, уповільнюють процеси старіння як шкіри, і всього організму загалом.