Причиною отруєння сиром є різні мікроорганізми, що потрапили в продукт на одній із стадій збирання сировини, її виробництва або фасування. Сам сир ні до чого, а винні ті, кого у спеціальній літературі називають «патогенними мікроорганізмами».
М'які сири Тверді сири, такі, як гауда та чеддер, можна, можливо є і після закінчення терміну за умови, що вони зберігалися у холодильнику. Справа в тому, що цвілевим грибкам важко пробратися крізь тверду скоринку цих сирів. А ось м'які сири після закінчення терміну придатності моментально псуються.
Як визначити проблему: симптоми отруєння
- слабкість,
- нудота і блювання, що повторюється неодноразово,
- позиви в туалет і рідкий стілець,
- стрибки артеріального тиску,
- підвищення температури тіла або озноб,
- запаморочення та непритомний стан.