Чи потрібно сушити насіння соняшника перед смаженням?

Рецепт приготування насіння: Насіння перед смаженням обов'язково треба промити. Причому робити це треба під проточною водою: насипати насіння у друшляк і мити під струмінь теплої води, перебираючи насіння руками. Промиті насіння перекласти на рушник і трохи просушити. Бувай насіння сохнуть, потрібно приготувати сковороду.

Для чого треба сушити насіння? Більшість корисних речовин (жирів, білків, вітамінів) соняшник і гарбуза міститься в сирих насінні. Але в такому вигляді їх важко чистити, та й до довготривалого зберігання вони не придатні. Це пов'язано з тим, що в насінні багато вологи, вона може швидко запліснути і зіпсуватися.

Перед тим, як смажити насіння, їх потрібно ретельно промити холодною водою, і одразу висипати на гарячу чавунну сковорідку. Можна трохи підсолити, але це необов'язково. Підсмажуючи насіння, їх треба помішувати дерев'яною лопаткою – доти, доки вони не почнуть потріскувати.