Чим відрізняється юшка від рибного супу?

Юшка (від праслав. juxa – «Похльобка, жижа») – старовинна російська перша страва, що являє собою прозорий відвар зі свіжої риби одного або декількох видів, а також трьох овочів: картоплі, моркви та цибулі з різними приправами.

Головне, риба має бути свіжою. Юшка буде смачніше, якщо її готувати з різних сортів риби: окунів, сазана, судака, карасів, сьомги, коропа та щуки. Досвідчені рибалки рекомендують класти в ємність для варіння риби побільше, а води наливати поменше. Не рекомендується використовувати для юшки плотву, ляща, піскарів, воблу та тарань.

Чим свіжіша риба, тим смачнішою буде страва. Найсмачніша юшка з річкової риби та, що готується прямо на березі з виловленої риби. Якщо ж рибу купують на ринку або в магазині, перевагу варто віддавати свіжою чи живою. Заморожену рибу потрібно попередньо розморозити і потім варити.