Чому треба їсти вівсянку вранці?

Популярна і при цьому корисна страва на сніданок – знайома з дитинства вівсянка. Вона містить правильні вуглеводи, безліч необхідних мікроелементів – залізо, цинк, магній, марганець, фосфор, селен, тіамін – і вміщує в одну зварену порцію близько 20 відсотків денної норми білка та клітковини.

У ній містяться найважливіші для здоров'я компоненти — магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк та ще цілий мікс корисних речовин, які відповідають за формування та розвиток кісток та м'язової тканини: саме тому лікарі рекомендують варити цю крупу дітям.

За твердженнями фахівців, надто часте вживання вівсяних пластівців може нашкодити здоров'ю. Справа в тому, що в зернах вівса у великій кількості міститься така речовина як фітинова кислота, яка затримує засвоєння кальцію в організмі.

У вівсянці містяться як розчинні, і нерозчинні харчові волокна. Розчинні волокна допомагають знизити рівень холестерину та стабілізувати рівень глюкози у крові. Нерозчинні харчові волокна покращують роботу кишківника. Починати свій день з вівсянки – Відмінний спосіб подбати про своє здоров'я.