Навіщо обсмажувати перловку?

Перловку часто не люблять за те, що при варінні зерна виділяють крохмаль і робляться трохи слизовими. Попереднє обсмажування позбавляє крупу цієї особливості і надає їй приємного горіхового присмаку..Apr 14, 2561 BE

Як правило, перловку попередньо замочують. Завдяки цьому вона готується швидше. А ще деякі вважають, що замочена крупа краще проварюється і виходить смачнішою. Викладіть перловку у велику ємність і повністю залийте холодною водою.

містить велику кількість глютену. Людям з алергією на злаки або їх непереносимістю не рекомендується включати таку кашу до раціону. Перлівка збільшує газоутворення. Її не рекомендують їсти людям, які мають схильність до запорів або патології ШКТ, наприклад, підвищена кислотність.

Є спосіб прискорити варіння в рази. Заливаємо склянку промитої перлової крупи довільною кількістю холодної питної води та ставимо на плиту на максимум. Чекаємо на закипання і воду зливаємо. Заливаємо знову 2,5 склянками холодної питної води крупу та ставимо вже на середній вогонь.