Що входить до обов'язків технолога харчування?

Говорячи коротко, технолог громадського живлення — це працівник, який займається розробкою, виробництвом та перевіркою якості кулінарної та кондитерської продукції, профобслуговуванням споживачів та наданням технологічних послуг в організаціях громадського живлення.24 Oct 2022

Розробляє технологічні нормативи, інструкції, схеми складання, маршрутні карти, карти технічного рівня та якості продукції та іншу технологічну документацію, вносить зміни до технічної документації у зв'язку з коригуванням технологічних процесів та режимів виробництва.

Технолог стоїть на чолі винахідницької та раціоналізаторської роботи. Він бере участь у проведенні експериментальних робіт із освоєння нових технологічних процесів та впровадження їх у виробництво, в організаційно-технічних заходах щодо своєчасного освоєння виробничих потужностей.

Обов'язки: Ведення технологічного процесу випікання хлібобулочних виробів. Прийом та оцінка сировини, Заміс тестів, випікання, упаковка та зберігання готової продукції. Розробка нових рецептур, збільшення асортименту пекарні, покращення якості продукції.