Скільки може зберігатись білий хліб?

батон Нарізний за ГОСТ 27844-88 зберігається 24 години, в упаковці 72 години; хліб Білий 1-й сорт за ГОСТом 26987-86 добу, в упаковці 72 години; дрібноштучні вироби масою 200 г і менше (включаючи бублики) – 16 годин; сухарі «Здобні» – 60 діб.Nov 21, 2022

Пшеничний хліб слід зберігати при відносній вологості не вище 75%. Температурний режим зберігається в діапазоні 22-25 градусів. Так термін придатності становитиме до трьох днів. Без упаковки термін придатності становитиме не більше 24 годин.

24 години Хліб і ГОСТи Відповідно до державного стандарту, найшвидше псується — білий хліб, оскільки його термін придатності без упаковки становить 24 години. Хліб із житнього борошна «тримається» довше, але через 1,5 дні його смакові якості неминуче починають погіршуватися.

Хлібобулочні вироби належать до класу продуктів, які мають короткочасне зберігання. Термін реалізації для продукції, створеної з житнього чи житньо-пшеничного борошна, становить 36 годин, та якщо з пшеничного – трохи більше 24 годин.