Спочатку малюк буде з'їдати всього кілька крупинок жовтка. Якщо все йде добре, поступово можна збільшувати порцію, доводячи її до половини жовтка ближче до року (віком 8–12 місяців). Продукт можна давати 2-3 рази на тиждень.
Розмір першої порції становить приблизно 1/10 курячого або 1/5 перепелиного яйця. Протягом тижня її можна збільшити до 1/4 та 1/2 відповідно. З 8 міс звиклий дитині можна їсти вже половину жовтка курячого яйця або 1 перепелиний.
У сім місяців дитині можна дати не більше чверті жовтка в день. Почніть із невеликого шматочка – 1/8 -1/10 жовтка. Протягом тижня доведіть до дозволеного обсягу порції 1/5–1/4 жовтка. З'їсти жовток у чистому вигляді малюк не зможе.
ВООЗ рекомендує віком від 6 до 12 місяців давати яйце дитині між їдою. Наші педіатри рекомендують розтерти жовток з грудним молоком чи розведеною дитячою сумішшю до однорідної консистенції. Давати розтертий жовток з ложечки перед годуванням, у першій половині дня, вводячи спочатку невеликими дозами.