Як довго перетравлюється овочевий салат?

Помідори, огірки, салат, перець, зелень. 30-40 хвилин (овочі, які заправлені олією – до 1,5 годин). Кабачки, зелена квасоля, капуста цвітна, броколі, кукурудза – варені перетравлюються 40 хвилин, заправлені олією – 50. Пастернак, буряк, морква, ріпа – засвояться протягом 50-60 хвилин.

Вуглеводи – салати, сирі овочі, фрукти. Засвоюються за 30-40 хвилин. Білки та частина жирів – яйця, молоко, рибні та морепродукти. Залишають шлунок через 1-2 години.

Овочі, зварені на пару або у воді, а також зелень (салат ескарі-оль, шпинат, кормова капуста] засвоюється за 40 хвилин. Кабачки, броколі, цвітна капуста, квасоля, варена кукурудза з олією перетравлюються за 45 хвилин.

Хрестоцвіті овочі, включаючи капусту, кольорову капусту, броколі і т. д., зазвичай перетравлюються за 40 хв. Є ще так звані повільні овочі: морква, буряк та інші коренеплоди зазвичай перетравлюються приблизно протягом 50 хвилин.