Як довше зберегти овочі свіжими?

Овочі та фрукти Їх краще тримати в окремій скриньці, в прохолодному приміщенні. Овочі та фрукти, чутливі до етилену: яблука, огірки, морква, салат, картопля, броколі. Їх можна зберігати у спеціальному ящику, або зоні свіжості у холодильній камері.

Щоб якнайдовше зберегти помідори, їх знімають недозрілими, прямо з плодоніжками, складають у ящик і засипають сухою тирсою або піском. Можна кожен плід загорнути в папір, розкласти по ящиках і поставити у прохолодне місце. Періодично овочі потрібно оглядати, викидаючи загнивальні.

Найбільш правильно зберігати овочі та фрукти у паперових пакетах або перфорованих упаковках та контейнерах, щоб до них надходило повітря. Перед тим, як помістити фрукти та овочі у холодильник, їх краще не мити. Волога призведе до того, що свіжі продукти швидко зіпсуються.

Заморозка є найкращим способом зберегти овочі свіжими в домашніх умовах. У холоді сповільнюються процеси гниття і таким чином можна збільшити час споживання. овочів в свіжому у вигляді, наскільки це можливо. «Можна в холодильник покласти моркву, зелену цибулю, редиску.