До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале.Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:
- Пшеничне борошно
- Камут
- Манна крупа
- Спельта
- Кус-кус
- Булгур
- Проростки пшениці
- Пшеничні висівки
Продукти без глютена – це рис, бобові, кукурудза, картопля, соя, гречка, просо, амарант, горіхи, м'ясо, риба, яйця, молоко, сири та фрукти. Список інгредієнтів не є повним, але основним. На основі цих продуктів складають безглютенове меню.
Поради при купівлі продуктів, що не містять глютен Найлегший спосіб визначити продукти, що не містять глютен – знайти на передній частині упаковки словосполучення «без глютена», що в ідеалі супроводжується символом перекресленого колоска.